Laatste ronde wordt cruciaal

11 maa 2009 | pascal
Laatste ronde wordt cruciaal

Zelden moesten er in de laatste ronde van het clubkampioenschap nog zoveel beslissingen vallen. Een overzicht.

Stijn flirtte lang met het remisespook, toen een eindspel opdook van 6 tegen 4 pionnen, met ongelijke lopers. Frank leek het te kunnen houden, maar Stijn zocht en vond uiteindelijk een moeilijke weg naar winst. Daarmee blijft Stijn zijn eindspurt verderzetten terwijl Frank zijn titelambities mag opbergen. Als Stijn volgende week kan winnen, zal het van de overblijvende 2 partijen afhangen wie het meeste SBB-punten haalt, Stijn of Pascal.

Ook in tweede reeks blijft het spannend tot de laatste minuut. Jan V kon het toreneindspel tegen Tobias niet afwerken, en komt in de stand daardoor naast Nikolaas aan de leiding. En de paringstabel is ons gunstig gezind, wat volgende week staat de onderlinge confrontatie op het spel, met als inzet een plaatsje in reeks 1 volgend seizoen. Bij remise wordt het ook hier SBB-puntjes tellen.

In reeks 4 is Richard B aan een sterke opmars bezig. Na winst gisterenavond tegen Karel komt hij voor de eerste keer dit seizoen aan de kop. Zowel hij, als Paul en Oleg maken nog kans op de titel.

In reeksen 3 en 5 zijn de winnaars al bekend, maar we vermelden toch de topmatch aan de onderkant van het klassement, waar Heidi aan het langste eind trok.

RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Laddertoernooi

1 speler aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig