CK Reeks 2: First Blood

4 sep 2019 | herman
CK Reeks 2: First Blood

En we zijn vertrokken! Gisteren begon het nieuwe clubkampioenschap, versie 2019–2020, en te oordelen naar het ruime aantal aanwezigen en de sst!-maningen van bij het prilste moment van de debatten, kon men niet snel genoeg het serieuze werk aanvatten. Alsof de vakantie weer veel te lang had geduurd…

In reeks 2, waar de deelnemers op een kluit van 106 ELO-punten zitten, mocht twee derde van het veld het seizoen openen.

Jan and Patrick kwamen in een Caro-Kann terecht waarin wit relatief spoedig de touwtjes in handen nam. Zwart kon het tij niet keren en toen z’n scheepje averij opliep, legde hij zich bij het onvermijdelijke neer: 1-0.

Mart en Benny zetten een Konigsindiër neer, versie Sämisch, waarin zwart zich een tijdlang behoorlijk wist te handhaven, maar uiteindelijk een materiële kost moest verwerken. Daarna zocht hij nog even naar tegenkansen, maar toen die uitgeput waren trok wit het laken naar zich toe: 1-0.

Jan (de andere) en Guy leken heel even voor een Owen te gaan (1. e4 b6), maar laatstgenoemde koos voor zijn vertrouwde systeem met veel pionnen op de 6de rij, terwijl wit vlot stukken mocht ontwikkelen. Het leidde tot een interessante partij met heel wat complicaties en wederzijdse kansen en dreigingen. Op een gevorderd ogenblik overzag Guy echter een tussenschaak en dat bleek fataal: 1-0.

Een 3-0 voor wit, je ziet het niet elke keer. Drie leiders, dus, en ook drie lijders, en tussenin drie die nog moeten beginnen (leiden of lijden). Gebrek aan spanning zal er vast niet zijn!

RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Skotto

23 gokken geregistreerd

Laddertoernooi

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig