IC: SKOG 1 en 3 redden zich, SKOG 2 degradeert

30 apr 2018 | jan

Zowel SKOG 1, 2 als 3 moesten de laatste ronde alles inzetten op het behoud. Winnen was voor SKOG 1 en 2 een must, SKOG 3 mocht op de betere ploegen in de reeks rekenen om genoeg te hebben aan een gelijkspel. Voor SKOG 2 begon het meteen slecht, want bord 4 verloor snel, waardoor de andere teamleden een 2,5 op 3 moesten halen. Dat lukte niet, het werd een 1,5–2,5 nederlaag. Maar omdat ook de concurrentie scoorde, had zelfs een zege geen verschil gemaakt. In de eindstand eindigt SKOG 2 laatste met twee punten achter de voorlaatste en drie achter de derde laatste in de rangschikking.

SKOG 3—in een onuitgegeven opstelling—pakte de twee punten die het wilde hebben. Kapitein Carlo zag vervolgens zijn strategie werken, want de concurrentie raakte er niet over. SKOG 3 redt zich dan ook met één matchpunt verschil. SKOG 1 maakt het nog spannender. Onze ploeg—met Nils op bord 1—deed wat ze moest doen: winnen, met 3,5–2,5. Concurrent Opwijk moest dan al met 1–5 winnen van het sterkere Gent. Dat lukte net niet (het werd wel 2–4), waardoor SKOG 1 met één bordpunt (!) verschil in derde blijft. Enkele jaren geleden gebeurde dat ook al, het wordt een nagelbijtende gewoonte...

Opvallend is trouwens opnieuw de homogeniteit in reeks 3: na kampioen Leuven (ongenaakbaar eerste met 21 punten), eindigen de overige ploegen samen op een zakdoek, van 8 tot 13 punten. Dan beslissen dus details en een beetje geluk... Tot slot onze dank aan alle ploegkapiteins en hun teams, en niet in het minst aan de reservespelers die we dit seizoen meer dan nodig hadden!

RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Laddertoernooi

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig