CK Reeks 2: Vaste vorm

11 apr 2018 | herman

Ja, dat is wat de rangschikking nu wel krijgt, al wordt het allerlaatste loodje van de lopende campagne pas volgende week afgewerkt. Veel ontwikkelingen levert dat niet meer op, want de twee stuks van gisteren legden de facto de eindstand al vast.

Arno wist in een Italiaans opgezette partij Yannick niet af te houden en zo mocht de leider zijn 13de zege noteren. “What’s in a number?” wist Shakespeare al (zelf een niet onbegenadigd schaker, befaamd van de onwaarschijnlijke huzarenstukjes die hij met kings en queens ten tonele bracht), en dus verzekerde Guy zich van zijn 13de remise, in een Engels geïnspireerd gevecht tegen Mart, die, o toeval, volgende week Yannick van z’n (13+1=) 14de zege zou kunnen houden.

Met Mart-Yannick valt straks het doek over de lopende competitie, maar zoals gezegd, ligt de eindstand eigenlijk al vast. Als Mart wint, komt hij weliswaar op gelijke hoogte met JanV, maar die haalt het net met de Kashdanscore (2de criterium, 1ste – onderlinge partijen – was gelijk). De 5de plaats is dus het hoogst haalbare, maar dat kan hij al niet meer verliezen: met remise loopt hij een halfje uit op Guy en bij verlies heeft hij niettemin de betere Kashdanscore (onderlinge partijen gelijk). Kortom, ook in de middenmoot is het pleit beslecht: Mart op 5, Guy op 6, Herman op 7 en Arno op 8. En omdat gedane zaken geen keer nemen, kijken we vanaf nu al hoopvol uit naar de ongedane zaken van volgend seizoen, want daar kunnen we nog alle kanten mee uit! 

 

RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Skotto

65 gokken geregistreerd

Laddertoernooi

1 speler aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig