Reactie lezen/toevoegen

Wim groepswinnaar derde 4TT

  De laatste 3 partijen werden op enkele dagen tijd afgerond. Wim haalde er nog een stevige 2,5 punten uit en kroont zich daarmee met voorsprong tot winnaar van poule C. 7/8 is ronduit indrukewkkend, Wim. Proficiat!

  Daarmee zit het derde Viertallentoernooi - dat in januari startte - er helemaal op. Het leverde weer heel wat mooie partijen en - ondanks de turbulente tijden - toch ook heel wat schaakgenot op. Maken we van dit toernooi een vaste waarde, ook als we terug fysiek mogen spelen?

Mijn reactie

5 reacties op dit artikel

 • 5. 5 juni 2021 13:10 - Wijnand Dobbinga
     Voor mij mag het ! Ik zou zeker weer meedoen.
   
 • 4. 4 juni 2021 22:34 - Herman Callens
     Mooie hulde aan de winnaar!
   
 • 3. 4 juni 2021 21:38 - Wijnand Dobbinga
     Wim v.d. Broeck: Boa constrictor in groep 4TT-C

  In de correspondentiegroep 4TT-C voltrok zich voor vrijwel alle deelnemers een drama zodra ze bezig waren met hun partijtjes tegen Wim v.d. Broeck. Kenmerkend was vooral dat elke tegenstander op een gegeven moment in ernstige problemen terechtkwam.
  Hoe was dit mogelijk? Als je naar de partijen van Wim kijkt, zien zij er op het eerste gezicht onschuldig uit. Zelf werd ik trouwens tot twee keer toe verpletterd, zo onschuldig was het nu ook weer niet. Inmiddels was ik uitgespeeld zodat ik in alle rust kon gadeslaan hoe Wim zijn resterende tegenstanders (2 x Hugo en 1x Rudi) zou gaan martelen.
  Respectabele tegenstanders die zich zeker niet zo maar zou laten wegschuiven was mijn verwachting. De stellingen zagen er nogal remise-achtig uit, er viel weinig bijzonders op te merken. Als een welopgevoede boa constrictor wist Wim zijn tegenstanders echter langzaam maar zeker te wurgen en restte hen niet anders dan de vlag te strijken. Alle tegenstanders - dat nu net niet - want warempel bood Hugo op een vermoedelijk uiterst strategisch moment in de allerlaatste partij remise aan die door Wim vermoedelijk genadiglijk werd aanvaard. Met 7 punten uit 8 partijen was zijn meesterschap meer dan voldoende aangetoond.
  Nogmaals: van harte gefeliciteerd Wim met dit prachtige resultaat ! Tenslotte stel ik de wedstrijdleider voor die Wim ineens naar groep 1 te promoveren zodat wij in groep 3 daar geen last meer van hebben.

  Wijnand


   
 • 2. 3 juni 2021 14:53 - Willem Van den Broeck
     Dank! Wat een verschil als je over elke zet heel lang kan nadenken. Ik weet het, dat geldt voor iedereen, maar ik heb er me deze keer mee geamuseerd om voor elke zet verschillende varianten op het bord te zetten, zolang tot ik een beetje zeker was. Dat scheelt heel wat van mijn gebruikelijke blunders. Nu maar hopen dat ik er nog iets van geleerd heb ook. Of vraag ik me bij een volgende 'echte' partij weer af hoe het toch mogelijk is dat ik iets totaal over het hoofd gezien heb!
   
 • 1. 3 juni 2021 12:33 - Jan T
     Proficiat, Wim!
   
RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Zomertoernooi

Verplichte aanmelding
(max 26!)

Locatie: Hoeve Dieseghem

9 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

Afgelopen partijen 4TT

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig