Reactie lezen/toevoegen

Kandidatentornooi R14

  Gisteren ging het niet en vandaag, omdat alles toch al beslist was, leek het nuttiger om enkele dringende klusjes af te werken, zoals een vliegenraam herstellen, wat nooit te versmaden is in het nimmer aflatende streven naar huiselijk geluk. Kortom, opnieuw kort en bondig. Met de eindzege op zak mocht Nepomniachtchi verliezen en dat deed hij dus, zodat winnaar Ding met een 3/3 nog eervol kon afsluiten. Ook Vachier-Lagrave zette zijn remonte voort (2,5/3), ten koste van Wang, die overigens al eventjes uitgeblust leek. Nepo’s kompanen hielden intussen Caruana en Giri in bedwang, alsof die een Russische eindzege nog konden afwenden, en uiteindelijk hield Grischuk remise tegen de eerste en won Alekseenko van de tweede.  

  Eindstand: Nepomniachtchi wint (8,5/14) en speelt eind dit jaar om de wereldtitel tegen Carlsen, Vachier-Lagrave eindigt op 2 (8/14) en Caruana en Giri zijn ex aequo 3de (7,5/14). De onderste tabelhelft: 5-6 Grischuk en Ding (7/14), 7 Alekseenko (5,5/14) en 8 Wang (5/14).     

Mijn reactie

2 reacties op dit artikel

 • 2. 28 april 2021 17:15 - Jan V
     hij stopt om medische redenen. De stress zou er teveel aan zijn. En dat er in zo'n toernooien stress is kunnen we allen wel begrijpen.
   
 • 1. 27 april 2021 22:24 - Herman Callens
     Nog even een - breaking news - aanvulling: Wang zou meteen na afloop van het tornooi hebben aangekondigd dat hij stopt met het professionele schaak. Misschien verklaart dat die "uitgebluste" indruk, maar ik weet verder nog niets, dus ...
   
RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Laddertoernooi

Verplichte aanmelding

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

Afgelopen partijen 4TT NEW

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig