Reactie lezen/toevoegen

Groot (ja, toch?) transfernieuws

  Drie dagen geleden maakte de Armeense numero uno Levon Aronian, momenteel het nummer vijf van de wereld, bekend dat hij verhuist naar Saint Louis, Missouri, en overstapt naar de Amerikaanse federatie. Die krijgt daarmee haar vijfde toptwintiger in de rangen, naast Caruana, So, Dominguez Perez en Nakamura. Ter vergelijking: Rusland heeft er drie (Nepomniachtchi, Grischuk, Karjakin), China en Azerbeidzjan elk twee (resp. Ding, Wang en Mamedyarov, Radjabov).

  De Armeense grootmeester is lang niet de eerste om naar Saint Louis te trekken, dat schakers van overal weet aan te zuigen. Het Sinquefield Effect, heet dat, naar Rex Sinquefield, medeoprichter van de Saint Louis Chess Club en naar wie ook de befaamde Sinquefield Cup is genoemd. Uiteraard dankte Aronian in alle toonaarden zijn voormalige schaakomgeving en zong hij tegelijk uitgebreid de lof van Sinquefield en Saint Louis. Zo gaat dat. Het verhaal achter de schermen, als dat er is, zou misschien wat andere tinten kunnen toevoegen.

  (Foto Aronian: GibChess, CC BY 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by/3.0>, via Wikimedia Commons)

Mijn reactie

1 reactie op dit artikel

 • 1. 28 februari 2021 16:34 - Jan V
     Er zal natuurlijk nooit bekend worden hoeveel de 'transfer premie' zal bedragen. Maar met de transfer van club, geen probleem. Maar dat ze alle 5 nu voor de USA kunnen spelen is dat wel. In het voetbal zou de bvb niet kunnen. Alleen Caruana en Nakumara (zijn moeder is Amerikaanse) izijn Amerikaans. En als je eenmaal voor een land hebt gespeeld, is dat voor altijd. Nu nog Carlsen .....
   
RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Laddertoernooi

Verplichte aanmelding

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

Afgelopen partijen 4TT NEW

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig