Reactie lezen/toevoegen

Vanvond start derde 4TT

  Een half jaar na het tweede viertallentoernooi start vanavond de derde editie. De reeksen werden deze keer ingedeeld op basis van de nationale elo (75%) en de Lichess correspondentie-elo (25%). Deze keer zijn er ook 5 deelnemers per poule. Veel succes allen!

Mijn reactie

13 reacties op dit artikel

 • 13. 21 april 2021 15:09 - Wijnand
     Tussentijds verslag groep C correspondentievijfkamp 2021
  Zojuist heb ik mijn laatste partij in de vijfkamp beëindigd met een paukeslag:
  mijn tegenstander Wim v.d. Broeck liet geen spaan heel van mijn triviale opzet: hij liet mij de keuze tussen direct dameverlies en nog wat martelingen daarna of een vlotte ter aardebestelling. Ik koos voor het laatste.
  Die ellendige Wim heeft mijn zo zonnig begonnen toernooi dus toch nog weten te verpesten. Na 5 uit 6 had ik alleen nog met hem te doen en ik meende dat dit nog een peuleschilletje moest zijn voor de vertegenwoordiger van het Hollandse sturm und drang-schaak. U begrijpt het al: met zoveel hybris moest het wel fout aflopen.
  Na afloop keek ik eens naar de tussenstand en zag dat deze Wim zelfs nog niets verloren had, een halfje afgestaan, nou ja, dat was dan alles wat er bij hem te rapen viel voor de overige groepsgenoten. Kortom, met nog drie af te ronden partijtjes vermoed ik dat de gouden medaille in onze groep zeker naar Wim zal gaan, verdiend zo moet ik dit knarsentandend toegeven.
  Nu ik weer tot bezinning gekomen ben, moet ik toch opmerken dat ik in diverse andere partijen tamelijk goed ben weggekomen. Met name tegen Sander Pouliart had die 1,5 uit 2 even goed 0 uit 2 kunnen zijn. Sander zal zich ook wel over de kop krabben als hij die partijtjes nog eens nakijkt. Mijn vriendelijkste waren Rudi Lauwers met 1,5 punt en de te vrijgevige Hugo Poelvoorde met zelfs 2 volle punten.
  Wel heb ik dit correspondentieschaak als een zeer plezierige onderbreking ondervonden nu het clubleven noodgedwongen op apegapen lag. Hartelijk dank voor dit initiatief al verbeid ik toch ook de terugkeer naar een ouderwets clubavondje op het vertrouwde adres.

  Wijnand Dobbinga

   
 • 12. 15 februari 2021 18:51 - Herman Callens
     @ Alain: ja, had ik ook al uitgevist. Leuke namen wel: Creepy Crawly, Grob / Borg (vooral die laatste: “Resistance is futile …”). Als je dan verliest, kun je tenminste zeggen: het ligt aan die opening (i.p.v.: “Ik heb geen idee waar dit over ging…”).
  Nu, dat uitvissen leverde ook niets méér op: er is bijzonder weinig te vinden over die openingen, dus je moet meteen op eigen benen staan. ’t Is een uitdaging, en bovendien: geen tijdsdruk en je kunt alles op het bord uitproberen. Niet dat je dan meteen zwaar boven je niveau gaat spelen, of dat je geen blunders meer zou begaan, maar toch: je kunt veel makkelijker “er eens voor gaan zitten”. Kortom, ik amuseer me wel. Tot nu toe, alleszins …

   
 • 11. 15 februari 2021 14:36 - atal
     ja Jan idd a6 kwam hard aan voor mij !! staat niet in zijn boekje ! ondertussen heb ik het wel al aan hem gevraagd te laat natuurlijk uiteraard na a6 g4 ! @Herman creepy Crawley kan met wit en zwart maar ik heb hier in dit toernooi gekozen met zwart voor 1g5 dus dat is de borg ! omgedraaide van grob 1g4 dus
   
 • 10. 15 februari 2021 13:05 - Jan T
     @Carlo: dankzij a6 is het wel geforceerd remise geworden (:-?)

   
 • 9. 12 februari 2021 11:58 - Herman Callens
     En ik maar zoeken in mijn Bouwmeester, Prisma Schaakboek 1!
  Pittige naam, weer, “creepy crawley”. Het is een wat overkoepelende term voor kruipende beestjes zoals spinnen, insecten, wormen … die we meestal redelijk akelig vinden. Perfecte karakteristiek voor deze opening dus: iets griezeligs dat op je afkruipt en je kunt niet van dat bord af, waaaah!

   
 • 8. 12 februari 2021 11:45 - Herman Callens
     En ik maar zoeken in mijn Bouwmeester, Prisma Schaakboek 1!
  Pittige naam, weer, “creepy crawley”. Het is een wat overkoepelende term voor kruipende beestjes zoals spinnen, insecten, wormen … die we meestal redelijk akelig vinden. Perfecte karakteristiek voor deze opening dus: iets griezeligs dat op je afkruipt en je kunt niet van dat bord af, waaaah!

   
 • 7. 11 februari 2021 13:03 - atal
     Jan V heb het anders ook uit een boekje hoor ! The Creepy Crawley van Michael Basman ..
   
 • 6. 7 februari 2021 0:54 - Jan V
     Toen hij dat tegen mij speelde , dacht ik : waarom heb ik al doe boeken gekocht ?
   
 • 5. 3 februari 2021 18:31 - Jan T
     @Carlo: Toen ik 1.h3 zag, dacht ik: 'Ik haal hem uit zijn voorbereiding met 1....a6'. Maar voor de rest heb je overschot van gelijk :-).
   
 • 4. 2 februari 2021 14:39 - atal
     Idd Hugo maar let wel op is een blitzpartij !! In normaal tempo zou hij dat niet doen ! Maar degene die vroeger niks anders speelde 1 h3 1g4 1g5 op e4 en h6 op d4 was Im Basman die had hier veel succes mee en niet tegen kleine namen ... zelf doe ik dat om stellingen te krijgen die niet bekend zijn .. het is voor de jeugd geen goed vb dat klopt ook . Ik weet nog dat Jeugdspeler met ons meespeelde tegen Brasschaat voor de ic en dat ik op bord een op e4 h6 deed en op 2 d4 a6 ...
   
 • 3. 2 februari 2021 11:24 - Hugo Poelvoorde
     In 2018 speelde Mamedyarov ook 1.h2-h3 en won zo van Anish Giri
   
 • 2. 31 januari 2021 1:00 - atal
     Klopt Carlo geen vb voor de jeugd ! maar nu wordt het wel schaken vanaf zet 1 !!! en niet het boekje naspelen of opzoeken online ! maar echt zelf plannen maken ...
   
 • 1. 30 januari 2021 18:18 - cd
     In die A-poule opent Atal met 1. h2-h3
  Zwart, jant, riposteert met 1..,a7-a6

  Misschien moeten we die twee A-poulers best maar inschrijven in de kursus beginnelingen voor volwassenen die er staat aan te komen. Ik hoop voor die leerlingen dat ze alvast niet deze professoren aan het leerbord zullen hebben.
   
RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Laddertoernooi

Verplichte aanmelding

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

Afgelopen partijen 4TT NEW

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig