Reactie lezen/toevoegen

Een nieuw jaar

  Een nieuw jaar, dus zijn er ook nieuwe elopunten. Morgen is er nog geen clubkampioenschap maar starten we traditiegetrouw met de tweede manche van het rapidcriterium. Wel nieuw is dat de Zilveren Toren-competitie dan ook al start. In het kleine zaaltje zullen SKOG 2 en SKOG 3 het tegen elkaar opnemen.

Mijn reactie

1 reactie op dit artikel

 • 1. 9 januari 2020 15:47 - Wijnand
     Zilveren toren strijd met doffe glans

  Afgelopen dinsdag begaf ik me welgemoed naar het clublokaal voor de op papier interessante strijd tussen SKOG2 tegen SKOG 3 in het kader van het Zilveren Toren toernooi.
  Zelf mocht ik uitkomen tegen de gevaarlijke Herman Callens, momenteel glorieus lijstaanvoerder in reeks 2 en dus hard op weg naar het Walhalla van SKOG.
  Ook de andere namen logen er niet om. Ghislaine , Mart en Rudi zouden ons team met Enrique, Jacques , Gert en ondergetekende het leven behoorlijk zuur maken. Kortom: er stond de nodige prestige op het spel in die aparte speelzaal waar dit treffen plaatsvond.
  Om het decorum verder te verhogen verving de bedrijvige wedstrijdleider de gewone wedstrijdborden en stukken nog snel door oprecht houten borden en stukken.
  Voor een ieder was het toen duidelijk dat hier wat stond te gebeuren: vol verwachting klopte in elk geval mijn hart bij de start van dit Zilveren-Toren-seizoen. Opgewekt schoof iedereen aan de zorgvuldig gedekte tafels waar geen pionnetje scheef stond.
  Een half uurtje later was het echter al gedaan ! De zaal was leeg, op Herman en mij na. Overal waren de punten al gedeeld en Herman legde mij uit dat in de onderlinge strijd er geen schrammen mochten worden opgelopen. Ik nam zijn remise aan. Helemaal begrijpen deed ik het echter niet: door een gelijkspel verspelen beide teams al direct een wedstrijdpunt t.o.v. de concurrentie. Maar wat ik vooral spijtig vond dat een leuk schaakgevecht werd gemeden.

  Wijnand Dobbinga

   
RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Skotto

34 gokken geregistreerd

Laddertoernooi

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig