Reactie lezen/toevoegen

CK Reeks 1: Iedereen wil wel

  Iedereen wil het wel, een goede start in het clubkampioenschap. De nul is dan al weg en het is hopelijk de start van een mooi toernooi. Toch is het in zo'n openingsronde maar aan maximum de helft van de spelers gegund om dat volle openingspunt te nemen. De gelukkigen in de eerste reeks waren Tony, Pascal en Jan.

  Met zijn geruisloze elo-opmars (voor het eerst boven de 2000) was Dries favoriet tegen Tony, maar ergens moet het zijn misgelopen want even geruisloos eindigde de partij in het voordeel van Tony.

  Pascal mocht aantreden tegen nieuwkomer Patrick. Op papier zou dit geen probleem mogen opleveren maar op het schaakbord bleek des te meer het tegendeel. Het duurde tot diep in het middenspel eer Pascal zijn Benkö-pion terugzag en daarna in het dame-loper-eindspel het verschil kon maken.

  Ook Jan kreeg zijn punt niet op een plateau aangeleverd van Patrik. Jan won in het middenspel wel snel een kwalteit, maar na afwikkeling naar het eindspel bleek het plots allemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Patrik kreeg sterke tegenkansen in een complexe open stelling, maar uiteindelijk was het toch Jan die het punt binnenhaalde.

  Op naar die tweede ronde!

Mijn reactie

1 reactie op dit artikel

 • 1. 4 september 2019 14:32 - Jan T
     En dan stop je je partij in Fritz en die haalt vierkant zijn neus op voor uitspraken als 'complex', 'tegenkansen' en 'moeilijk'. Voortdurend +3 in het eindspel. Tja.
   
RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Clubavond

Geannuleerd

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig