Reactie lezen/toevoegen

Finale Beker Adams

    Twee uiterst boeiende finalepartijen. Dat was het verdict van commentaargever Robert en het aanwezige publiek. En inderdaad, zowel de finale als de troosting werden nagelbijters die samen rond middernacht eindigden.

    De troosting tussen Tony en Patrik ontaardde al snel in een onoverzichtelijke wirwar van stukken, varianten en plannen. De vrees was dat er in zo een stelling snel een fout gemaakt kon worden, maar beiden maakten er een hoogstaande partij van. Tony brak uitendelijk door Patriks koningsstelling en won zo de troosting.

    In de finale speelden Pascal en Mart 30 zettten lang een stevige partij met zetten die door de zaal soms sceptisch werden ontvangen, maar door het computergeweld als goed worden aanschouwd. Maar dan geraakten beide spelers stilaan in tijdsgebrek en slopen er kleine en grote fouten in de stelling. Mart kon een kwaliteit winnen, Pascal kon een toren nemen maar dat gebeurde allemaal niet. Mart was Pascal wel helemaal aan het wegdrukken in het eindspel, maar ging dan finaal in de fout wat hem een volledig stuk kostte. Het is met bloed, zweet, tranen en wat geluk gelopen, maar Pascal mocht de geabimeerde Beker mee huiswaarts nemen!

    Beide partijen volgen nog op de site.

    De beker is erger dan voetbal. Alles kan, niets is zeker. (T. Peleman)

Mijn reactie

0 reacties op dit artikel

RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Skotto

2 gokken geregistreerd

Laddertoernooi

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig