Reactie lezen/toevoegen

CK reeks 4: Jef opnieuw op kop

  In reeks 4 is ongeveer twee derde van de competitie afgewerkt en gisteren kwam iedereen in actie in een van de zeldzame 'volledige' speeldagen, met een topper tussen de nummers één en drie. Jef voerde het hele seizoen autoritair de stand aan, maar werd vorige week bijgehaald door Arno, die door een betere tiebreak zelfs aan de leiding kwam (allebei hadden 9/11).
  Jef ging gisteren gewoon op zijn elan verder en won vrij snel van Jelena in een Siciliaan, waardoor hij zeker was van minstens een gedeelde eerste plaats met 10 uit 12. De partij tussen Frank en koploper Arno bleef lang erg gesloten en na vijftien zetten stond alle materiaal nog op het bord. In het vroege middenspel won uw verslaggever een kwaliteit, maar het duurde ongeveer tot middernacht vooraleer er uiteindelijk twee vrijpionnen doorliepen en Arno de handdoek in de ring gooide. Zo wipt Jef weer over Arno naar de koppositie. Frank blijft, met een partij minder gespeeld, aanklampen.
  Door de lange partij, zag ik weinig van de anderen en moet me dan ook beperken tot de resultaten. Die volgden volledig de logica van het klassement, met allemaal overwinningen voor de hoogst geklasseerde speler.
  Ewout klopte Hugo en zet zijn opmars naar boven verder. Met 7,5/10 en nog partijen tegen Jef en Arno op het programma is hij zeker nog niet uitgeteld voor de titel. Bert was vorig jaar wat moeizaam gestart, maar weet sinds nieuwjaar weer vlotter te winnen. Hij versloeg Ria en komt zo weer boven de 50%. Dat laatste geldt ook voor Matthias, die won van Alita. Met 6 spelers op plusscores ligt alles nog open, maar de grote vraag blijft: wie stopt Jef?
  Grappig statistiekje: met slechts 6 remises op 57 gespeelde partijen zijn we duidelijk de meest bloeddorstige reeks!

Mijn reactie

2 reacties op dit artikel

 • 2. 10 februari 2019 12:25 - Ria
     inderdaad in de 4 de reeks kan nog veel gebeuren .Maar ik denk dat we Ewout niet moeten onderschatten .Aan het eind van de streep zullen we het weten .Ria
   
 • 1. 10 februari 2019 12:24 - Ria
     inderdaad in de 4 de reeks kan nog veel gebeuren .Maar ik denk dat we Ewout niet moeten onderschatten .Aan het eind van de streep zullen we het weten .Ria
   
RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Skotto

49 gokken geregistreerd

Laddertoernooi

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig