Reactie lezen/toevoegen

Afscheid van René

  We vernemen dat René Beniest, goede schaakvriend en eerstebordspeler van SKOG 1 in de Interclubkompetitie, op 29 mei jl. overleden is aan de gevolgen van een slepende ziekte. Twee jaar geleden al wist René dat hij een strijd moest aangaan die hij niet kon winnen. Hij schonk toen zijn nieuwste schaakboeken en -cd's aan onze club, als naturaprijzen voor ons rapidtoernooi en/of voor onze jeugdspelers. Twee weken geleden mochten we ook zijn resterende schaakmateriaal komen ophalen, met de vraag het goed te besteden. 'Ik vrees dat ik mijn laatste partij voor Oude-God gespeeld heb', zei hij toen en het was duidelijk hoe pijnlijk hij dat vond. We verliezen in René een schaker in hart en nieren. Maar vooral bieden we zijn vrouw Diane en zijn familie onze deelneming aan. René is 66 jaar geworden. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag 9 juni plaats, om 11.30 uur, in het crematorium van Wilrijk. Wie wil mee onze club vertegenwoordigen?

Mijn reactie

7 reacties op dit artikel

 • 7. 8 juni 2018 13:59 - De Hert Robert
     Ik kende Rene al meer dan 40 jaar. Hij was niet alleen een sterke en sportieve rivaal, we waren ook vrienden.
  Hij was echt een van die mensen die de wereld beter maken.Zulke mensen moesten er meer zijn.
  Doodzonde dat het zo snel voorbij ging.
   
 • 6. 6 juni 2018 9:15 - BVT
     Ik kan er jammer genoeg niet bijzijn. Ik ken(de) René al meer dan 20 jaar en speelde meermaals tegen hem in "den handel". Hij voor kon havenwerktuigen, ik voor "den opel". Ongeacht de uitslag van de wedstrijd was het altijd fijn om na te praten over de partij en andere zaken. De schaakwereld verliest (andermaal) veel te vroeg een aimabele man.
   
 • 5. 3 juni 2018 21:59 - Jan V
     Ik kom ook....

   
 • 4. 3 juni 2018 18:24 - HC
     Normaal gezien kom ik zaterdag ook.
   
 • 3. 2 juni 2018 13:15 - Daniël Sadkowski
     Ik kan spijtig genoeg niet aanwezig zijn op de plechtigheid wegens verplichtingen op het werk. Ik herinner mij René ook als een schaker in hart en nieren, een vechter, iemand die het gevecht aandurfde. Zowel aan als naast het bord straalde hij een zekere rust uit, op zoek naar het begrijpen van de dingen. Ik heb hem gekend als een speler met een grote sportiviteit waarbij zijn fascinatie voor het spel minstens even groot was als zijn wil om te winnen. Mijn medeleven gaat uit naar zijn familie.
   
 • 2. 2 juni 2018 9:58 - Pascal
     Ik ga er volgende zaterdag ook zijn, Carlo.
   
 • 1. 1 juni 2018 21:46 - cd
     Natuurlijk wil ik graag op die plechtigheid aanwezig zijn, nu zaterdag. Vermoedelijk, en hopelijk met velen onder ons.
   
RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Laddertoernooi

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig