Reactie lezen/toevoegen

Altibox Norway 2018 2+3de ronde

    Een updateje. Veel is er niet gebeurd in de voorbije twee ronden, tenzij je veel remises veel noemt. Het belangrijkste gegeven is wellicht de 2de overwinning van Carlsen in 3 partijen, met Aronian als slachtoffer van dienst. Een klein juweeltje, aldus een commentator, waarin de opponenten een evenwichtige variant van de Berlijnse verdediding van het Spaans opzetten, en Carlsen met simpele zetten en als het ware op kousenvoeten de druk opvoerde. Op die manier wist hij enig ruimtevoordeel te verkrijgen en kreeg Aronian het moeilijk om plaatsen te vinden voor z’n stukken. Op de 26ste zet maakt de Armeniër een tactische fout, al was z’n stelling al slapjes genoeg, en met een petite combinaison maakte Carlsen het snel uit.

    Over de anderen partijen valt mogelijk allerlei te zeggen, maar dat gaan we niet doen. In ronde twee eindigden alles in remise, en volgens Stockfish werden er zowat geen mindere zetten gespeeld. Dat kan betekenen dat de heren gezamenlijk een sterke prestatie afleverden, maar ook dat ze weinig risico’s namen en in bekende remiseachtige vaarwateren bleven dobberen. In de 3de ronde waren er, naast de 2de winst van Carlsen, ook alleen maar puntendelingen en voornamelijk (zogenaamd) onberispelijke zetten.

    De stand, vraagt u? Makkelijk zat: nog altijd Carlsen op 1, Caruana op 10 en de rest ertussenin. Met dien verstande dat de champ intussen een vol punt voorligt (2,5/3 versus 1,5/3 en 1/3). Het zou dus wel eens kunnen dat hij in zijn thuistornooi eindelijk eens triomfeert.   

Mijn reactie

0 reacties op dit artikel

RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Laddertoernooi

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig