Reactie lezen/toevoegen

CK Reeks 2: Jan over Jan

    Licht verrassende ontwikkeling dinsdagavond: JanDG houdt Yannick op remise en JanV verliest van Mart. Dat heeft zo zijn gevolgen voor de stand, en meer bepaald het te verdienen eremetaal. JanV valt af voor de bronzen derde stek en JanDG neemt – voorlopig – over. Dat voorbehoud slaat op het feit dat er nog enkele partijen moeten worden gespeeld, maar in feite kan dat al niets meer aan de eindrangschikking veranderen. In theorie kan Mart zich in extremis nog op gelijke hoogte hijsen met JanDG: gewoon (!) de resterende partijen winnen (tegen Guy en Yannick) is daarvoor voldoende. Als dat lukt, is er een ex-aequo voor de 3de plaats, maar het eerste scheidingscriterium (onderlinge partijen) geeft het voordeel aan JanDG (1,5-0,5) en dus is die nu al zeker van de bronzen plak.

    Het eremetaal is daarmee verdeeld: Yannnick, ondanks (het woord alleen al) zijn remise, heeft (al weken) goud, Carlo, die in iets Noteboomachtigs offerde en won van Patrick, verzilvert de 2de stek en Jan DG is de gebronsde 3de. Achter deze drie zijn nog wat verschuivingen mogelijk, al is de 4de plaats van JanV bijna zeker (enkel Mart kan nog stokken in de wielen steken). Guy, die met z’n klassieke hippootje remiseerde met Enrique, rukt op naar een gedeelde 5de plaats. Herman verloor van Arno en zakt naar een vermoedelijke 7de plaats, al kan Arno, mits een zege tegen Yannick, mogelijk nog gelijkkomen (wat de scheidingscriteria dan opleveren is voorlopig niet duidelijk). Mart en Guy staan ook gelijk (op 5-7) maar mogen het nog onderling aflappen. Ten minste één van beiden eindigt dus boven die 7de stek, en mogelijk allebei: met een remise is dat zo gepiept, en het is niet omdat niemand die zal verwachten dat ze niet geheel onvoorzien uit de lucht kan komen vallen. Mart kan overigens nog iets (proberen te) sprokkelen tegen Yannick

    Is in het midden nog niet alles beslist, dan wel vooraan en nu ook achteraan, waar Enrique en Patrick allebei hun laatste partij afwerkten, de eerste met remise, de tweede met verlies. De voorlaatste, respectievelijke laatste plaats kan hen dus niet meer ontsnappen. Toch even vermelden dat Patrick’s 2de ronde (4/9) beter (of alleszins niet minder) was dan die van Enrique (3/9), Arno (3,5/8), Herman (3/9) en Guy (4/9), omgerekend meedoen voor de 5de plaats in de huidige jaargang. Mooie remonte, dus!

Mijn reactie

0 reacties op dit artikel

RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Skotto

65 gokken geregistreerd

Laddertoernooi

1 speler aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig