Reactie lezen/toevoegen

Afscheid van Willem

  We vernemen dat Willem Hajenius vrijdagavond op 73-jarig leeftijd overleden is. Een longinfectie is hem, na een strijd die vijf weken heeft geduurd, fataal geworden. We herinneren ons Willem boven alles als een bijzonder sportief, charmant en sympathiek man maar ook als auteur van verschillende schaakboeken (waaronder het schitterende pionneneindspelboek 'Veldjes tellen'). Willem speelde vooral bij Mechelen, maar we herinneren ons heel goed de jaren die hij met veel (en ook tot ieders) plezier bij onze club doorbracht. De schaakwereld verliest een van zijn beste vrienden. Onze deelneming gaat naar al wie hem liefhad, in de eerste plaats zijn familie

  Willem kwam geregeld in de pers. Een mooi interview vind je hier:

  http://www.dubbelschaak.nl/column/schaakridder/interview-met-willem-hajenius/

Mijn reactie

8 reacties op dit artikel

 • 8. 8 april 2018 12:51 - cd
     Gisteren woonde ik de afscheidsdienst bij, in een crematorium te Zemst-Cargovil, vlak voor Vilvoorde. Behalve familie, vrienden en kennissen waren er zeer veel schakers aanwezig in de allereerste plaats van de Mechelse natuurlijk maar ook van diverse andere clubs. In naam van het bestuur en de leden van schaakkring oude god overhandigde ik een rouwtelegram aan de familie. De dienst werd opgeluisterd door een monumentale reeks dia's van Willem's geboorte tot aan zijn overlijden, en waarbij Willem's zoon een geïnspireerde homilie ten beste gaf, redelijk ontroerend allemaal. Wij zijn blij en vereerd dat je een aantal jaren lid van onze club bent geweest, Willem, rust in vrede.
   
 • 7. 3 april 2018 20:37 - Patrik Broekmans
     Heel boeiende partij,die tussen jou en Willem Hajenius,Pascal !
   
 • 6. 3 april 2018 13:08 - Pascal
     Eredienst Willem op 7 april
   
 • 5. 2 april 2018 17:38 - Gert T.
     Een typische foto van Willem achter het schaakbord: zichtbaar genietend van het spelletje en ook zijn flesje sportdrank stond steevast binnen handbereik. Overal waar hij kwam was hij, door zijn warme persoonlijkheid, zeer gewaardeerd door zijn collega-schakers. Zo ook in Aalst, waar hij, samen met een aantal skoggers, jaarlijks van de partij was op het Ajuinentoernooi, wat hij overigens won in 2007. Ook daar zal hij gemist worden. Slaap zacht, El Capitan!
   
 • 4. 2 april 2018 10:00 - Herman Callens
     Een bijzonder fijne en aimabele man ...
   
 • 3. 1 april 2018 22:38 - Pascal
     De eerste keer dat ik Willem ontmoette was toen hij in een simultaan tegen Karpov in de gebouwen van Gazet van Antwerpen speelde en hem op remise hield. Het moet ergens eind jaren '80, begin jaren '90 zijn geweest. Pas vele jaren later toen hij lid werd van SKOG, leerde ik hem beter kennen.
  Willem was zo iemand waarvan je na een partij niet kon opmaken of hij gewonnen of verloren had. Belangrijker voor hem was de kwaliteit van de partij zelf. De jaren dat hij bij SKOG speelde, keek ik altijd enorm uit naar onze onderlinge partij. We wisten allebei dat het weer vuurwerk zou worden en een schitterende partij zou opleveren. Een mooi staaltje daarvan was deze partij. We zullen hem missen.
   
 • 2. 1 april 2018 20:16 - Jan V
     prachtige mens verloren....
   
 • 1. 1 april 2018 14:57 - cd
     Verschrikkelijk bericht. Toevallig speelde ik lang geleden eens 9 dagen in een toernooi te Freudenstadt, waar ook Willem deelnam. Een hele leuke herinnering was dat, van een vriendelijk en creatief man, een heerlijke adept van ons geliefde schaakspel. Ik bezit behalve Veldjes tellen ook 't Amusement van zijn hand, pareltjes ! Ik wens zeker naar zijn begrafenisdienst te gaan, even afwachten op berichten waar en wanneer, zelfs met het openbaar vervoer.
   
RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Skotto

65 gokken geregistreerd

Laddertoernooi

1 speler aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

10 jaar geleden

Fotoalbum

Handig