Reactie lezen/toevoegen

BK: Daniel kampioen

  In het Belgisch kampioenschap is Daniel kampioen van de open reeks geworden. De eerste plaats ging weliswaar naar Tikranian, maar aangezien deze geen Belg is kan hij geen aanspraak maken op de titel. Dit doet terugdenken aan het kampioenschap dat onze club twee jaar geleden organiseerde, waar de titel ook naar de tweede in de einduitslag ging. In de expertenreeks was IM Mher Hovhannisyan al zeker van de titel, bij de dames won Wiebke Barbier.

  Er waren ook nog enkele ratingprijzen voor SKOG'ers: Jan werd tweede bij de -1800 met 5 uit 9, Carlo werd derde bij de -1700 met 4.5, en Jacques werd derde bij de -1500 met 3.5. Verder eindigde Patrik met 5, Lino en Jan met 4.5, en Jeremy met 3.

Mijn reactie

9 reacties op dit artikel

 • 9. 18 juli 2017 17:03 - Patrik Broekmans
     Update.In het Open Gentse tornooi heeft Sadkovski in de zevende ronde zijn partij met wit tegen Van der Valk gewonnen.Hij heeft nu 5.5 op 7
  Proficiat,Daniel.
   
 • 8. 18 juli 2017 16:53 - Patrik Broekmans
     In de zevende ronde van het Gentse Open Tornooi (2 uur knock-out per partij) vielen aan de eerste 4 borden harde klappen.De witspelers wonnen alle vier hun partij.Proficiat derhalve aan Chatalbashev (die Dgebuadze schitterend versloeg),aan Kovalev (die de maat nam van Epishine(de winnaar van vorig jaar)),aan Bart Michiels (die Jelle Sarrau versloeg) en aan Stefan Docx (die magistraal Froeyman naar de eeuwige jachtvelden zond).Ook Daniel Sadkovski,die met wit aan bord 13 speelde,is nog in de running voor een erplaats,al zal het ditmaal zeer moeilijk worden.
  In de stand bovenaan staat de Bulgaar Chatalbashev aan de leiding met 6.5 punten op 7,samen met A. Kovalev.Met 6 punten volgen Bart Michiels,Stefan Docx en Jan Van Mechelen.
  De partijen zijn ongehoord spannend om volgen.
   
 • 7. 10 juli 2017 17:39 - Jan V
     Ik wil toch de inrichters bedanken. Ze waren met een kleine ploeg, en de minste tegenslag laat zich dan snel voelen. De zaal was erg goed : fris en ruim. Natuurlijk is Daniel de ster , maar Carlo (op zijn leeftijd) een elo-prijs halen in een reeks waar het 'stinkt' van de jeugdspelers is zeker mooi gedaan. Ik ben zeker tevreden , maar 1 slechte partij en een paar mooie verliespartijen tegen hogere elo's. Nu op naar Gent, Charleroi, Brugge en Brasschaat!
   
 • 6. 10 juli 2017 16:25 - LP
     Drie bemerkingen Carlo:

  1. TPR berekening verwerkt enkel gespeelde partijen, de 1853 van Jan zijn dus echt op het bord gepresteerd; dit is iets dat SWAR correct berekent.

  2. voor wie niet bij de top der deelnemers zit: afwezigheden in de eerste zoveel ronden hebben statistisch gezien amper invloed op de eindstand (score en TPR), net zoals een vroege verliespartij niet zo erg is, er volgen dan doorgaans één of twee zwakkere tegenstanders.

  3. Eén van de afwezigheden diende om elders te gaan schaken! winstmaximalisatie?
   
 • 5. 10 juli 2017 15:51 - CD
     Ja, dat bekijk ik ook altijd graag, de TPR - belangrijker dan de behaalde score.
  Maar het blijft een skelet. Hiermee een tinnewienie kleine poging om dat wat aan te vetten :

  Daniel's prestatie staat buiten kijf - een dikke proficiat.

  Jan Viaene zag zijn tegenstander niet opdagen de laatste ronde ! Goed voor hem om op die manier nog een oververdiend ratingkje te behalen, na een sensationeel goede eerste tornooihelft maar intrinsiek spijtig niet alleen voor zijn tijdverlies maar ook voor de objectiviteit. Dus 4 op 8 plus een ff.

  Patrik behaalde dank zij een slotspurt nog een onverwachte 5 punten, maar behaalde zijn schamele 1657 tpr (zie zijn 1779 elo) na een mislukte start eerder in de kelder, en ik neem aan dat hij niet zo tevreden zal zijn over zijn tornooi. Bovendien had hij een dag afwezigheid, dus die 5 punten behaalde hij op 8 oartijen.

  Ik mag tevreden zijn. Na een eerdere 0 op 4 tegen hogere elo's en 4 op 4 tegen lagere elo's speelde ik de slotronde een vechtremise bij elkaar van 80 zetten tegen een jeugdspeler die per se mijn scalp wou ("doorspelen tegen die gast, die kraakt wel op de duur")! Dat bracht me ook nog een ratingprijsje op, in de -1700. Ik moet zeggen dat ik me een aap schrok aan het begin va het tornooi : 1663 fide elo punten stonden bij mijn naam, dan wordt de kans op een rating natuurlijk wel wat groter. De 48e plaats leek me dan wel in orde.

  Jan De Geest speelde onder zijn eloverwachtingen, alhoewel je als 60e startnummer op 100 deelnemers niet echt moet gaan vragen om beter te doen dan je 4,50 op 9.

  Lino Hiel was ook een ronde afwezig, en scoorde 4.5 punten op 8 partijen, maar zijn tpr duikt toch zo wat 100 punten onder zijn elo. Lino genoot vooral van zijn dagelijkse boottochtje van de Suikerrui naar Hemiksem en zo met de fiets verder naar Niel, in een stralend zomerweer.

  Ook Jacques gaf een ronde afwezig. Hij baalde de hele tijd onderaan de rangschikking maar haalde in een grote remonte nog 3 punten en net daardoor nog een ratingprijsje - totaal onverwacht mag ik wel zeggen.

  Tenslotte betaalde Jeremy leergeld en eindigde 95e met 3 punten waarvan 1 punt bye. Opvallend is dat hij het ritme begon te kennen, en na alleen maar verliespartijen met twee remises en een ultieme winstpartij nog voor een goed aanvoelend vooruitzicht voor volgende tornooien kon wegkomen. Je bent natuurlijk ook welkom op de clubavond van je eigen club, Jeremy !

   
 • 4. 10 juli 2017 12:51 - LP
     De eindresultaten van het BK zijn dan toch gepubliceerd geraakt (applaus iemand?). Ik heb alvast de tornooiprestaties overgenomen:

  Daniel 2309, Jan V 1838, Lino 1757, Carlo 1728, Patrik 1657, Jan DG 1543, Jacques 1474, Jeremy 1264.
   
 • 3. 10 juli 2017 9:02 - Pascal
     Het is nu maandagochtend, en op de toernooisite is geen beweging meer te zien. Gelukkig is er Tobias die ons gisterenavond verloste met dit bericht op de SKOG-site, maar voor andere clubs blijft het hopen via via aan informatie te geraken.
  De vergelijking maken met het BK 2015 in Schelle is verleidelijk maar niet altijd eerlijk omdat wij toen als club op enorm veel SKOG-mankracht konden rekenen en een Liga het moet stellen met de actieve leden uit het bestuur. Ik kan me dus inbeelden dat het opzetten van de prijzenceremonie en het afbreken van de zaal meer tijd in beslag neemt, maar tussendoor even de uitslagen online plaatsen is toch een kleintje, niet?
   
 • 2. 9 juli 2017 22:31 - HC
     Aha, eindelijk! Proficiat aan de kampioen, en natuurlijk aan de anderen, prijsbeesten of niet! Cijfermatig dik oké voor SKOG! (Ik moet toch ook eens mee gaan doen ... Nee, Luc, niet zeggen!)

   
 • 1. 9 juli 2017 22:07 - Pascal
     Halleluja! Prachtig toernooi van Daniel. Proficiat!
   
RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Laddertoernooi

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

Schaakfabriek

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

Fotoalbum

Handig