Reactie lezen/toevoegen

Schaakzomer tips

Mijn reactie

12 reacties op dit artikel

 • 12. 3 juli 2017 8:53 - Pascal
     Ik denk dat we daar niet te veel achter moeten zoeken hoor. Het toernooi van Gent zelf komt er immers ook aan vanaf 15 juli. De Gentenaars zullen begrijpelijkerwijs hun voorkeur daaraan geven.
   
 • 11. 3 juli 2017 8:48 - Jan T
     Inderdaad erg vreemd. Nu weten we dat enkele liga's de Antwerpse liga en haar voorzitter niet gunstig gezind zijn, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat individuele spelers dat aan hun hart zouden laten komen.
   
 • 10. 2 juli 2017 22:11 - HC
     En (slechts) 5 participanten uit (de) Limburg, als ik goed kijk en tel: Leopoldsburg 3, Hasselt 1, Overpelt 1 en Herk-La-Ville 0. TSM heeft er alleen evenveel, en dan zijn er 3 clubs (incl. SKOG) die ruim beter doen.
  Intussen nog geen uitslagen op de BK-site, maar we hebben natuurlijk geduld ...
   
 • 9. 2 juli 2017 21:37 - Jan V
     er is ook iemand van Jean Jaures, de andere Gentse club. Er zijn nochtans aardig wat deelnemers uit West-Vlaanderen, en die komen van verder. Toch wel raar.............
   
 • 8. 2 juli 2017 20:11 - CD
     Er is nog iets, ik krijg er niet genoeg van. Honderd man op de as Antwerpen/Brussel/Charleroi is natuurlijk te weinig, zoals Liga Antwerpen zelf al had aangegeven mikten ze op 150 deelnemers, benieuwd wat ze met hun ratingprijzen gaan doen.
  De grootste club van België (Vlaanderen) zijnde de KGSRL oftwel de Gentse, heeft één schaker in Niel, .... Marie Dgebuadze.
  Dat is een club van 200 man, en die vaardigen niemand, geen kat, nougabollen uit naar Antwerpen (in casu Niel). Is dat een daad van vijandschap, van boycot ? De Gentse staat daar met 1 speler temidden van notoire schaakclubs als bijvoorbeeld Pelterpion, Wachtebeke, Rapid Aalter of Dworpse die ook 1 speler in Niel zien opduiken, en er zijn er nog andere. Loopt Marietje nu gevaar van sancties ? Is ze haar boekje te buiten gegaan ? Kan ze volgend seizoen ophoepelen naar Erps-Kwerps ? Naar Zaffelare ?

  Raar verhaal, is er iets dat wij burgers in het VSF verhaaltje missen ?

  Carlo.

   
 • 7. 2 juli 2017 18:58 - CD
     at Patrick Van De Perre mij zei dat die demonstratieborden er niet komen, punt uit. Nu moet je weten dat die experten op een verhoog spelen, waar je niet op mag, zo hoog boven de grond dat je geen in- of overzicht hebt van de stelling. Naar Niel komen om te supporteren voor ik zeg maar iemand Stefan Docx hoeft dus niet, je ziet toch niks.
  Daarop heb ik Patrick gezegd dat ik dat publiekelijk zou aanklagen, punt uit, waarvan akte.

   
 • 6. 2 juli 2017 18:48 - CD
     Ik wil nog even uitweiden over mijn tekstje van gisteren ivm de kwaliteit van de organisatie van het BK. Ik vind het maar niks dat er geen elektronische demonstratieborden zijn met daarop live de partijen van de experten. Die ergernis ontstaat omd
   
 • 5. 2 juli 2017 11:25 - CD
     Ah ja, sorry ik dacht dat Elvir een meisjesnaam was.
  Maar misschien is Elvire een meisjesnaam, en Elvir een jongsnsnaam - niet zo simpel meer tegenwoordig.
   
 • 4. 1 juli 2017 23:10 - Patrik Broekmans
     Het was geen mevrouw,Carlo.Mijn tegenstander uit de eerste ronde was een man.
   
 • 3. 1 juli 2017 22:16 - CD
     BK in Niel
  Eerste impressie/uitslagen
  Slechts honderd deelnemers in het Open, dat is (te) weinig.
  Een koude, te grote zaal, plaats genoeg. Na een uurtje of twee jasje aantrekken.
  Sam Van Hoofstad kreeg (gaf) forfait, en staat er voor morgen als "afwezig", die verwacht ik niet meer terug, dat kan natuurlijk altijd. Jan T'Sas had al eerder moeten afhaken.

  Daniel wint op bord 2 tegen 1951 elo
  Lino haalt remise tegen 2063 elo.
  Patrik verliest van een mevrouw met 1551 elo ai ai
  Jan V walkt over tegen 1643 elo
  Jacques met slechts (!) 1488 elo (hoe kan dat ?) wint volkomen normaal van iemand met 1663 elo.
  Tenslotte een broedermoord tussen Jeremy Goris (1361) tegen Carlo 1703 0-1

  Die klojo staking tot maandagavond brengt voor heel veel mensen de zaak in het gedrang. Alles moet ingeroepen worden om met taxi's, vrienden, kennissen,
  collega's zowel 's middags als nadien de mensen te brengen of weg te rijden. Een spoorverbinding vanuit Berchem station of CS is er, spijtig genoeg alleen maar tijdens werkdagen !

  Dit tornooi is gestart onder een ongelukkig gesternte. Hopelijk wordt het toch nog een stralende editie, met heel veel skog medewerkers in de organisatie, het weze hen gegund. Daar is nog tijd genoeg voor.

  Carlo

   
 • 2. 19 juni 2017 22:11 - Herman Callens
     Ik heb me ook ingeschreven, Jan, maar ik moet nog wachten op bevestiging.
   
 • 1. 19 juni 2017 14:39 - Jan V
     Ik ga volgende week donderdag kijken naar de Grand Chess Tour in Leuven. Rondes 4 , 5 en 6 van de rapid. Met de groooote jongens.....
   
RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Laddertoernooi

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

Schaakfabriek

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

Fotoalbum

Handig