Reactie lezen/toevoegen

Simultaan: 10 op 13

  Dertien gemotiveerde Skoggers kreeg Gorik Cools in ons—intussen wat afgekoelde—clublokaal voor zijn neus. Niet de verhoopte twintig, maar dat had dan weer als voordeel dat Gorik er vaart kon achter zetten en er nog ruim tijd was voor de après-schaak. Of de simultaangever niet te snel van start ging? Binnen de korstste keren stond hij op enkele borden materiaal achter ("In een simultaan probeer ik snel gezonde stellingen op het bord te zetten, maar soms overzie ik daarbij tactische wendingen," zei hij na afloop). Niettemin wist Gorik het aantal verliespartijen te beperken tot twee (proficiat, Luc en Lino!); twee andere partijen maakte hij nog remise (tegen Rudi en Jef), de rest won hij: sommige partijen al meteen na de opening, andere via fraai positioneel spel en soms ook stellingen die volledig in brand stonden (nietwaar, Alejandro?). Het resultaat: 10 op 13. Mooie prestatie en een fijne schaakavond voor al wie erbij was!

Mijn reactie

2 reacties op dit artikel

 • 2. 7 juni 2017 21:18 - Patrik B.
     Persoonlijk vond ik de simultaan van Gorik Cools een afknapper:hij had veel beter moeten scoren gezien zijn elosterkte.
  Gorik Cools stond verloren tegen Elizalde en ook tegen Rudy Lauwers.Maar ja,als de spelers,die gewonnen staan het niet kunnen afmaken...
  Het verbaast me trouwens dat een dergelijk talent het niet beter er af gebracht heeft.Misschien onwetendheid wat betreft de speelsterkte van zijn tgegenstanders ?
   
 • 1. 1 juni 2017 16:04 - Pascal
     De partij Cools, G - Hiel, L is hier na te spelen.
   
RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Laddertoernooi

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

Schaakfabriek

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

Fotoalbum

Handig