Reactie lezen/toevoegen

OFF TOPIC

  Hier kan je je reacties kwijt die niets met een artikel te maken hebben.

Mijn reactie

633 reacties op dit artikel

 • 633. 19 januari 2018 13:27 - Jan V
     Toch snel even de finish : gisteren dus het meisje van 9. Komt met papa uit de USA om even een toernooi mee te doen. Speelt heel rustig, ik ook, ik wil tactische complicaties vermijden. Na 20 zetten kan ik een pion winnen, zonder risico. Maar als met mijn toren die pion aanval begint dat kind vanuit het niets het bord in vuur en vlam te zetten! Ze offert haar dame voor de 2 torens, en heeft dat allemaal goed gezien : op zet 42 geef ik op. En vandaag doet ze nog eens over: dame voor 2 torens en winnen. Laatste partij tegen een meisje van 15 : op zet 20 dreigt ze de kwaliteit te winnen. Na 35 minuten vind ik een redding, en kan haar daarna met veel moeite verslaan. Ik verlies hier 50 elo’s, da doet geen deugd. Ik ben op dit soort toernooien gewoon elovoer voor die jeugd/kinderen. En daar heb ik nu wel voor even mijn bekomst van. In ‘onze’ toernooien speelt er ook jeugd mee, maar bijna uitsluitend van bij ons. Hier komen ze van Noorwegen, Rusland enzovoorts... en dat zijn geen prutserkes, die spelen me van het bord. En terwijl ik wacht op mijn taxi, zijn die 14 jonge Noren (degenen die hun partij beëindigd hebben) voor school aan het werken onder begeleiding van 2 leraren. Semi-proffesionals.
   
 • 632. 18 januari 2018 15:04 - cd
     OK Jan goed thuis.
   
 • 631. 18 januari 2018 13:47 - Jan V
     als afsluiter , enkele bemerkingen voor wie op de internationale toer wil opgaan : 1. Taal . De meeste Tsjechen spreken wel Duits (ik niet) maar slecht Engels. Levert dus geen leuke gesprekken op. 2. Weer . Het was hier eerst ijskoud , daarna aldoor regen. Geen wandelingen dus, maakt lange dagen. 3. Speelomstandigheden . We spelen hier in een zaal zonder analyse ruimte en de bar schenkt geen alcohol. Na de partij is iedereen weg. 4. Gezelschap. Ik was hier alleen. Zeker als de partijen niet lopen als gehoopt , mis je wel iemand om tegen te klagen en te zagen. Conclusie : 1. Alleen nog naar plaatsen waar er goed Nederlands, Frans of Engels wordt gesproken. 2. In de winter alleen Zuid-Europa. 3. Goed informeren hoe het toernooi plaats vind (niet makkelijk,). 4. Volgend jaar kijk ik misschien toch uit om met Deurne mee te gaan (gaan met een groep) of in een team ( 65+ team kampioenschappen). Tot dinsdag !
   
 • 630. 18 januari 2018 12:36 - LH
      een 9jarig meisje schaken?

   
 • 629. 18 januari 2018 12:01 - cd
     Lino je moet wel wat voorzichtiger zijn ! Wat oom Jan allemaal aan zijn nichtje kan aanleren is in de tijd van me too een balans op de koord hoor ! Ik zou vanaf nu dan ook maar kordaat voor "schaken" gaan.
   
 • 628. 18 januari 2018 11:48 - Herman Callens
     Ik sluit me aan bij Carlo, Jan. Ik verrek hier zowat van de zjeloezie dat ik zelf niet in zo'n buitenlands tornooi meespeel. Dat mag zelfs een paar elo'tjes kosten. En wat die andere, 'Verschrikkelijke' Jan uit Mechelen betreft, als je de 14de zet haalt, heb je goeie kansen. I know ...
  Veel succes nog tegen dat 9-jarig jeugdtalentje, Sara Gupta. Ik zie dat je haar sterkste tegenstander bent, maar ze heeft wel al drie keer gewonnen, o.m. tegen iemand van 1599. Best toch niet onderschatten: het zou wat zijn als we straks moeten zingen "Z'n nichtje leerde oom Jan schaken..."
   
 • 627. 18 januari 2018 10:11 - cd
     Komaan Jan, niet zo vlug opgeven hé, in april wacht Italië op je. Toen ik pas op pensioen was met jouw leeftijd, speelde ik onder andere tornooien in Deizisau, Béthune, Aschach, Kiel, Lienz, Freudenstadt, Zdar nad Sazavou, Bastia, Homburg, Olomouc, Groningen, Hastings, Guingamp, Faaker See, plus vele BK's en af en toe Brasschaat. Misschien vergeet ik er links of rechts nog eentje. Sommige vielen mee qua score, andere verliepen om te bleiten zoals je schreef. 't Zou om te bleiten zijn mocht je nu al stoppen met het mooiste dat een schaker kan doen : meespelen in een buitenlands tornooi.
   
 • 626. 18 januari 2018 6:56 - LH
     oom jan leert z'n nichtje ... ?
   
 • 625. 18 januari 2018 2:03 - Jan V
     Ah, 2 stukken voor , dan afwikkelen naar een gewonnen eindspel met zetten 1,2 en 3. Ik doe 1 en dan 3 .... en verlies. Om te bleiten. 34 ELO’s kwijt. Morgen een meisje van 9. Ik denk dat dit het einde wordt van mijn Grote Internationale Schaakavonturen . Maar volgende dinsdag niet tegen een Rus, Tzech, Engelsman of zo, maar tegen Jan de Verschrikkelijke uit Mechelen! Da’s pas schaken!
   
 • 624. 17 januari 2018 10:47 - Jan V
     Remise. Franse opening, een variant die ik niet kende. Na 18 zetten had ik 1uur15 verbruikt, hij had tijd bijgewonnen. Enfin, na de partij vertelde hij dat hij verleden week een cd van GM Trent gekocht had over deze variant , en ik had braafjes gespeeld war Trent voorspelde pech dus. Nu sta ik aan -24 ELO. Was niet echt de bedoeling maar goed da’s schaken. Rond de middag ga ik een bouillonsoepje eten, kwestie van nog honger te hebben voor de avond.gisterenmiddag kwamen 3 jonge Singaporezen binnen. Mager als latten. Die schransden me daar 3 reuze varkenskoteletten met een hoop gebakken patatten naar binnen. S’avonds ging ik dan lekker eten, en wie kwamen daar binnen? Ja hoor, en terug van hetzelfde. Die mannen komen niet voor onze kultuur of zo, nee, die komen gewoon eens lekker vettig eten! Maar goed, het is hier geen culinaire rubriek, daar moet ge bij de Flair voor zijn. Ik moet nu best maar minstens 2.5 op 3 halen, anders daal ik onder de 1700 ELO.... zopas gelezen op de Liga site dat Dirk De Ridder overleden is. Doet toch raar, dat iemand zo plots er niet meer is......tot morgen
   
RSS-feed  SKOG op Facebook SKOG op Twitter Youtube  Picasa 

Laddertoernooi

0 spelers aangemeld

Dagelijkse puzzel

Laatste reacties

Belgian Chess History

Liga Antwerpen

SKOG op Facebook

Actueel

Kalender

1 jaar geleden

Fotoalbum

Handig